Stel een vraag

Dorpsondersteuners

Sinds 2016 hebben alle dorpen in de voormalig gemeente Bellingwedde een dorpsondersteuner. De dorpsondersteuners werken voor alle inwoners. Als u een vraag heeft helpen wij u bij het vinden van een antwoord. Er wordt samen met u gezocht naar verschillende mogelijkheden en passende oplossingen. Wij werken samen met enthousiaste vrijwilligers die graag iets willen doen voor een ander.

Vragen

Waarvoor kunt u bij de dorpsondersteuner terecht? Voor allerlei praktische zaken zoals bijvoorbeeld kleine huishoudelijke klusjes waar u zelf niet voor kan zorgen, iemand die meekan naar het ziekenhuis, vervoer om een keer naar de kapper of bibliotheek te gaan, een maatje om mee te wandelen, een keer winkelen of gewoon even gezellig koffie drinken, enzovoort. Er is van alles mogelijk. Ook kunt het bij de dorpsondersteuner melden als u zich zorgen maakt over een ander in uw buurt.

Vragen en aanbod

U kunt bij de dorpsondersteuners terecht zowel met vragen als met aanbod. Wilt u bijvoorbeeld ook iets doen voor een ander dan gaan we graag met u in gesprek om te kijken waar uw interesses liggen en wat de mogelijkheden zijn.

Contact

De dorpsondersteuners werken samen met de verschillende thuiszorgorganisaties en de huisartsen. Overleg vind op regelmatige basis plaats. U kunt daarom ook altijd via genoemde organisaties of personen vragen of wij contact met u zoeken.

Dorpsondersteuner Bellingwolde, Oudeschans en Klein Ulsda

De dorpsondersteuner van Bellingwolde, Oudeschans en Klein Ulsda is Fenna Kip. U kunt bij haar terecht tijdens de spreekuren in de Reiderstee Bellingwolde. Ook kunt u mailen of bellen.

(0597) 675 794 / f.kip@welzijnbellingwedde.nl

Inloopspreekuur:

Woensdag          9.00-12.00 uur
Donderdag         9.00-12.00 uur

Dorpsondersteuner Blijham

De dorpsondersteuner van Blijham is Ingeborg van Veen. U kunt haar mailen of bellen:

(0597) 675 794 / (06) 119 029 23 / i.vanveen@welzijnbellingwedde.nl

 

Dorpsondersteuner voor Wedde, Vriescheloo en Veelerveen is in handen van ‘Wedde dat ’t lukt’, Marjan Beltman. Voor meer informatie hierover kunt u kijken op de website.