Stel een vraag

Jongerenwerk

Met veel jongeren in de gemeente Westerwolde gaat het goed, maar soms dwalen ze af. Omdat ze zich bijvoorbeeld vervelen of andere problemen ervaren. Het jongerenwerk wil voorkomen dat deze jongeren uitvallen. We willen ervoor zorgen dat ze in beeld en binnen boord blijven. Dat doen we door jongeren elkaar in hun eigen buurt te laten ontmoeten, of hen de mogelijkheid bieden deel te nemen aan activiteiten. Deze activiteiten verzinnen we zo veel mogelijk samen met de jongeren en vinden we hun stem erg belangrijk. Daarnaast zijn er ook activiteiten die wegens succes jaarlijks terugkeren.

Jongerenwerkers doen ook regelmatig straatrondes in de verschillende dorpen. Op die manier onderhouden zij contacten met groepen jongeren op plekken waar zij samenkomen: op straat, in buurthuizen en in de buitengebieden. Dat maakt het mogelijk om (overlast)problemen vroegtijdig te signaleren. Samen met de jongeren gaan we op zoek naar oplossingen.

Contact

Voor meer informatie over jongerenwerk kunt u mailen naar jongerenwerk@welzijnbellingwedde.nl. Daarnaast kunt u ook bellen naar ons algemene nummer (0597) 675 794.