Stel een vraag

Over ons

Welzijnsorganisaties Westerwolde fuseren in 2020

Stichting Welzijn Bellingwedde en Stichting Rzijn gaan per 1 januari 2020 fuseren naar een nieuw te vormen welzijnsstichting. Dit besluit heeft het college van Westerwolde op 29 mei genomen.

Het besluit sluit aan op het coalitieakkoord, waarin staat dat er binnen Westerwolde één welzijnsstichting is. Het college heeft besloten dat de nieuwe welzijnsstichting een zelfstandige organisatie met een eigen bestuur wordt. Er wordt nog onderzocht of bepaalde niet-kerntaken kunnen worden uitbesteed.

Voor het begeleiden van de fusie wordt een extern bureau aangetrokken. Wethouder Wietze Potze: “We hebben voor deze vorm gekozen omdat wij daarbij de meeste voordelen zien voor onze inwoners. Zo komt er één aanspreekpunt voor de hele gemeente, heeft iedereen hetzelfde aanbod qua hulp en ondersteuning via een breed netwerk van Steunstees en zijn er meer deskundige en professionele medewerkers.”

Tot 1 januari 2020 verandert er voor inwoners niets aan de hulp en ondersteuning via de huidige welzijnsstichtingen.

Voor vragen kunt u telefonisch contact opnemen met Stichting Welzijn Bellingwedde via (0596) 675 794. Wij zijn dagelijks tussen 9.00 - 10.30 uur telefonisch bereikbaar. Naast bellen kunt u uw vraag ook mailen naar info@welzijnbellingwedde.nl.