Stel een vraag

Financieel en juridische dienstverlening

Heb ik recht op een uitkering? Klopt mijn huurtoeslag wel? Ik heb schulden, wat moet ik doen? Ik ga scheiden, wat komt daar allemaal bij kijken?

Regelgeving is ingewikkeld. Hoe weet je precies waar je recht op hebt en welke regels zijn er? De Sociaal Juridische Dienstverlening  wordt uitgevoerd door een sociaal raadsvrouw/man en geeft gratis en deskundig advies op allerlei gebieden zoals: uitkeringen, wonen, financiën, echtscheiding, schulden, belastingen, studiefinanciering, huurkwesties, toeslagen, ontslag en arbeidsongeschiktheid. Deze dienstverlening is onafhankelijk. De sociaal juridisch dienstverlener is voor de uitvoering van het werk geen verantwoording verschuldigd aan overheden of uitkeringsinstanties en heeft geheimhoudingsplicht.

Contact

Voor meer informatie over financiëel en juridische dienstverlening kunt u mailen naar aanmelddienst@welzijnbellingwedde.nl. Daarnaast kunt u ook bellen naar ons algemene nummer (0597) 675 794. In de Steunstee in Wedde kunt u iedere maandag van 13.00 tot 15.00 bij het spreekuur van de sociaal raadsvrouw terecht.