Stel een vraag

Mantelzorg

Iedereen helpt wel eens een ander.  Maar in veel gevallen is er langdurige en intensieve zorg nodig. Mantelzorgers zijn mensen die langdurig  onbetaald zorgen voor een chronisch zieke, gehandicapte of hulpbehoevende persoon uit hun omgeving. Dit kan een partner, ouder of kind zijn, maar ook een ander familielid, vriend of kennis.

Steunpunt Mantelzorg

Zorgt u langdurig voor een ander? Steunpunt Mantelzorg is er voor u! We kunnen u helpen met passende oplossingen, zodat uw zorgtaken verlicht worden. U kunt bij ons terecht voor informatie, advies, begeleiding, emotionele steun en praktische hulp. Hier zijn geen kosten aan verbonden. Meer weten over Steunpunt Mantelzorg of over wat wij voor u kunnen betekenen? Lees dan ook eens onze nieuwsbrief.

Trefpunt Mantelzorg

Voor alle mantelzorgers en oud mantelzorgers van de gemeente Westerwolde wordt er maandelijks een middag georganiseerd om elkaar te ontmoeten. Deze middag begint om 13.30 uur en duurt tot uiterlijk 16.00 uur. Naast ontmoeting kunt u erkenning, herkenning, het delen van ervaringen, informatie en vooral ook gezelligheid op deze middag verwachten. Alle mantelzorgers en oud-mantelzorgers zijn van harte welkom op iedere 3e donderdag van de maand in de Meet, Dorpsplein 6, Bellingwolde. We hopen u allen te mogen begroeten.

Nieuw: neem degene voor wie u zorgt mee naar de ontmoetingsmiddag. Voor mantelzorgontvangers is er een apart programma, georganiseerd door getrainde vrijwilligers en professionals. U hebt dus alle tijd voor ontmoeting met andere mantelzorgers. Of breng degene voor wie u zorgt naar de ontmoetingsmiddag en neem even tijd voor u zelf. 

Mantelzorgcompliment

Gemeenten geven de waardering van mantelzorgers vorm in het Mantelzorgcompliment. De gemeente ontvangt hiervoor budget, dat zij inzet om u als mantelzorger een waardering te geven. Voor meer informatie over het Mantelzorgcompliment kunt u contact opnemen met gemeente Westerwolde.

Jonge mantelzorgers

Ook voor jonge mantelzorgers staan wij klaar. Is jouw vader, moeder, broertje of zus (psychisch) ziek of gehandicapt? Of is iemand bij jou thuis verslaafd? Steunpunt Mantelzorg is er ook voor jou. Heb je vragen? Kijk dan onderaan bij de contactgegevens en neem contact met ons op.

Respijtzorg/ even vrij

Even vrij? Soms kan het fijn zijn om even ‘vrij’ te hebben van de zorg thuis. Even de deur uit, tijd voor uzelf en nieuwe energie opdoen. Een betrouwbare vrijwilliger kan dan voor u waarnemen. Voor respijtzorg buitenhuis zijn er alternatieven zoals dagopvang of  een tijdelijke opname. Voor deze voorzieningen is een WMO-beschikking nodig. Er kunnen, afhankelijk van uw inkomen, kosten aan verbonden zijn. Het steunpunt kan u hier verder bij helpen.

Contact

Wilt u meer informatie over wat het Steunpunt Mantelzorg voor u kan betekenen? Of wilt u meer weten over het Trefpunt Mantelzorg, jonge mantelzorgers of even vrij? Dan kunt u ons bellen of mailen. Aanspreekpunt is Trijnie de Roo. U kunt haar bereiken via het algemene telefoonnummer (0597) 675 794 / (06) 119 028 87 of via de mail t.deroo@welzijnbellingwedde.nl.